Hør mig synge og se mig danse

Antropologi - Danmark
Antropologi - Udland

Institut for antropologi - Det Samfundsvidenskabelige fakultet. Københavns Institut for Antropologi

Hvad er antropologi? - Du forestiller dig måske antropologen med tropehjelm og notatblok blandt stammefolk på en eksotisk stillehavsø...

Antropologi index - Social and Cultural Anthropology in the News

Hvad er antropologer ? Antropologer er ikke kun folk med lysende tropehjælme. Antropologer beskæftiger sig for eksempel også med genteknologiens konsekvenser og markeds- føring af mobiltelefoner; med international konfliktforebyggelse og integration af indvandrere; med afvænning af misbrugere og lokalpolitiets organisering; med kulturpolitik og politikerkultur; med medie- og IT-branchen, sundhedsarbejde, byplanlægning, udviklingsprojekter og human resources.
Antropologer er professionelle brobyggere – mellem kulturer, på arbejdspladser eller i samarbejdet mellem forskellige faggrupper. Antropologer er generalister. De studerer samfundslivet i hele dets mangfoldighed: fra økonomi, teknologi, økologi, politik og historie, til musik, sex, sprog, religion og kunst. Uanset hvad temaet er, stiller de spørgsmålstegn ved det givne og udforsker komplekse sammenhænge som dele af en større helhed.

Antropologer er praktikere. De interesserer sig mere for, hvad folk gør, end for hvad de siger, de gør. De bevæger sig hellere i virkelighedens end i idealernes og princippernes verden. Ud fra deres kendskab til helheden, kan de forstå hvilken reel betydning, den enkelte del har.

Derfor tager antropologer ud, hvor livet leves for at opnå erfaringer på samme vilkår, som de mennesker, de ønsker at forstå. Dette kaldes feltarbejde, og metoden som benyttes er kendt som deltagerobservation. Målet er at være fuldt til stede i andres liv, samtidig med at man systematisk observerer og lytter til dem. Derved bliver man i stand til at forstå, hvordan folk løser deres problemer i praksis – og det er ikke altid det samme som det, de fortæller i et formelt interview med diktafonen tændt.

Kilde Københavns Universitet

The Anthropological Index to Current Periodicals in the The Anthropology Library at the British Museum (incorporating the former Royal Anthropological Institute library)

Ice Mummies

Lidt om - Studier

Syddansk Universitet - Studieguide

 

 

---------------Relaterede links--------------
Journalistik
---------------------------------------------

 

Hvorfor udstyrer man ikke ubåde med faldskærme, når der findes redningsveste i fly ?

Vidste du det ?
Vidste du det ?
Vidste du det ?
Der er samme mængde fedt i een Snickers, som der er i 35 bananer. En hund´s lugtesans er den´s bedste sans. Hunde har 200 millioner receptors at lugte med, hvor mennesker kun har 5 millioner. Deres næse er faktisk så god at en bloodhound kan lugte små hudflager som et menneske har tabt 3 dage før.

Alle dukkerne i Muppet Show er venstrehåndede


Move2 - Danmark